Žene uče

Proizvodite li poljoprivredne proizvode za svoje potrebe, želite li usavršiti svoju proizvodnju, naučiti vještine poduzetništva, naučiti kako samostalno voditi knjigovodstvo za poljoprivredna gospodarstva, a uz to ste i nezaposleni prilika je da se uključite u projekt Ženske grupe “Korak” pod nazivom “Partnerstvo za promjene i razvoj na lokalnom tržištu rada”. Projekt za nezaposlene žene s područja Duge Rese provodi se u Gradskoj knjižnici i čitaonici svakog ponedjeljka tijekom mjeseca kolovoza. Radionice su organizirane kao trening na kojem se uči kako tražiti posao, razviti neke vještine, upoznavanje s poduzetničkim idejama, knjigovodstvo…
Projekt se financira iz sredstava Europske Unije, a uz žensku grupu “Korak” partneri su grad Karlovac, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Karlovac, Udruga proizvođača ekoloških proizvoda EKOP, Centar za civilne inicijative, LAG Vallis Colapis i Prirodoslovna škola Karlovac.
Krajnji cilj ovog organiziranog i prilagođenog pristupa učenju i lokalnom partnerstvu jest uspostava prioriteta Strategije razvoja ljudskih potencijala Karlovačke županije.