Sunce djever i Neva Nevičica – bezvremenska priča, pretočena u najbolju predstavu !

„Sunce djever i Neva Nevičica“, bajka je iz lektirne zbirke „Priče iz davnine“, jedne od najpoznatijih hrvatskih spisateljica Ivane Brlić Mažuranić.
Zbirkom „Priče iz davnine“ autorica se posebno proslavila , a bila je i predložena kao kandidatkinja za Nobelovu nagradu.
„Sunce djever i Neva Nevičica“ kratka je bajka koja slavi poštenje i pravednost, a osuđuje pohlepu i oholost , bezvremenska je sa svojom porukom, naročito potrebna u ovo vrijeme.
Bajka je adaptirana za „daske što život znače“ kazališta Mala scena s glavnom junakinjom glumicom Bugom Marijom Šimić.
Uz čudesnu glazbu autora Mateja Meštrovića, nesvakidašnje rekvizite, virtuoznu glumu , predstava je pretvorena u uzbudljivu i napetu avanturu u kojoj i sami gledatelji mogu sudjelovati.
Za vrhunsko glumačko umijeće u ovoj predstavi Buga Marija Šimić ovjenčana je ovogodišnjom Nagradom hrvatskog glumišta za najbolju žensku ulogu u predstavama za djecu. Sama predstava osvojila je brojne nagrade u Hrvatskoj i inozemstvu.
U suradnji s POU Duga Resa, dugoreška publika moći će predstavu vidjeti u nedjelju 12. prosinca u Kino dvorani s početkom u 17,00 sati.