Smrt se pokolebala

pacijent iz sobe 19

Bilo je ponajprije  normalno, zatim nije se ta riječ baš previše rabila, a kako drugačije već nenormalno, a onda se pojavila nova kovanica, novi izričaj novo normalno.

Sve je zaustavljeno, prekinuto,  pa tako i uobičajene mjesečni susreti članova čitalačkog kluba „Bukerice“  na kojem je trebalo biti razgovora o knjizi portugalskog pisca J. Saramgoa „Kolebanje smrt“. Knjiga, a tada se nije znalo znakovitog naslova, jer ono što se u ožujku i još uvijek počelo događati bila je smrt, prijeteća, nenadana smrt od nevidljivog  virusa… uostalom svima nam je to poznato.

Opustjeli gradovi, opustjele ulice, svijet stao, a proljeće je… Nikada nebo nije bilo plavlje, rijeka bistrija, a zeleno zelenije kao ovog ožujka i travnja.

Život se nastavlja, smrt se pokolebala i novi susret našeg dugoreškog čitalačkog kluba . Uz razgovor o knjizi „Kolebanje smrti“ tu je i knjiga „Pacijent iz sobe 19“ našeg autora Zorana Žmirića. Priča je to o ratnom, poslijeratnom i prijeratnom putu glavnog lika, gradskog dečka koje je na svoj devetnaesti rođendan poslan u rat…

Susret čitalačkog kluba je u ponedjeljak 1. lipnja u 18,00 sati na Studijskom odjelu.