Sanja Pilić najčitanija hrvatska književnica u Dugoj Resi!

sANJA 2

U četvrtak 19. siječnja u 10,00 sati u Gradskoj vijećnici gostovati će najčitanija hrvatska književnica za djecu i mlade Sanja Pilić.

U mnogobrojnim intervjuima, a naročito u njenim djelima, od slikovnica do knjiga za tinejdžere Sanja progovara iskreno, prisno i prijateljski.

Objavila je do sada 28 knjiga za djecu i odrasle. Djela joj postižu velike naklade, mnoga su doživjela po devet i deset izdanja. Njezini tekstovi prevedeni su na slovenski, engleski, njemački, nizozemski, talijanski i mađarski jezik. Sa šest naslova zastupljena je u lektiri za osnovne škole.

Sanja je danas jedna od naših najpoznatijih, najnagrađivanijih i svakako najomiljenijih spisateljica za djecu. Majka je odrasloga sina i kćeri i za mnoge  uvjerljivo najzgodnija baka naše književne scene.

Završila je Školu primijenjene umjetnosti, fotografski odsjek. Radila je kao fotografkinja, trik–snimateljica i koloristica na crtanom filmu. Surađivala je s Autonomnom ženskom kućom iz Zagreba i radila sa zlostavljanom djecom. Članica je raznih prosudbenih odbora za dječje stvaralaštvo. Nastupa u školama na dječjim literarnim druženjima.

Po romanima “Sasvim sam popubertetio”i “Mrvice iz dnevnog boravka” napravljene su predstave u zagrebačkom kazalištu ” Žar ptica”.

Nabrojiti ćemo samo neke uglavnom lektirne naslove: Ah, ludnica!, Sasvim sam popubertetio,  Mrvice iz dnevnog boravka,  Nemam vremena,  O mamama  sve najbolje, E, baš mi nije žao, Zar baš moram u školu?,  Fora je biti faca, zar ne?, Hej,želim ti nešto ispričati, Vidimo se na fejsu!... Zatim slikovnice: Vidiš da se moram zabavljati, Znatiželjna koka,  Jupi, došao je Sveti Nikola, Djed Mraz darove nosi, Priča o vučiću Grgi, Maša i gosti, Maša i životinje, Maša i klaun…

Sanja Pilić živi i radi u Zagrebu.