Putopisno predavanje i promocija knjige “1000 dana proljeća”

Tomislav Perko, putopisac iz Zagreba, nedavno se vratio s putovanja oko svijeta, koje je nazvao – 1000 dana ljeta.

Obišao je pet kontinenata, trošeći svega par eura na dan. Stopirao je, spavao u domovima nepoznatih ljudi, svirao gitaru na ulici, radio neobične poslove, volontirao, pa čak i preplovio Indijski ocean u 13-metarskoj jedrilici. Družio se s policijom na granici Irana i Pakistana, meditirao u budističkom samostanu na Tajlandu, završio u hipi selu u Australiji, posjetio najljepši otok na svijetu, živio s Maasai ratnicima u Africi, pronalazio smisao života u društvu šamana u džunglama Amazone.
Naposljetku, u jednom ribarskom selu u Ekvadoru, počeo je pisati knjigu o svom putovanju, ali i o životu koji je tome prethodio. Kako je siguran posao zamijenio nesigurnošću ceste, kako su izgledali njegovi prvi putni koraci, kako su reagirali prijatelji i obitelj, kako je došao na ideju da krene na put oko svijeta te kako je sve to realizirao.
Odgovore na ta pitanja Tomislav Perko dao je u svom književnom prvijencu – “1000 dana proljeća “koji će u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice Duga Resa predstaviti u DEMOKRATSKOM RASADNIK u ponedjeljak 17. studenoga u 18:00 sati. Uz promociju knjige autor će održati i zanimljivo predavanje o svom tisućudnevnom putovanju.
Pridružite nam se jer, tko zna, možda vas ponuka da se i sami upustite u sličnu avanturu!