Oyoo – rođen na cesti

„Nemojmo se zavaravati, ovo nije samo priča o ptici, nego i o čovjeku“ napisao je u izvrsnom pogovoru knjige „Oyoo- rođen na cesti”, Božidar Prosenjak, urednik u Alfinoj biblioteci za djecu i mladež.
Autorice knjige sestre, Marija Meandžija, teta u našem dugoreškom Dječjem vrtiću i Bojana Mendžija s mnogo dužim spisateljskim stažom (svoj prvi roman „Veliki kraljević“ izdala je 2007. godine), a poznata je po svom romanu iz Domovinskog rata „Trči! Ne čekaj me…“ koji je uvršten u lektiru i preveden na engleski jezik.
Sestre su jedan istinit događaj prenijele u svijet priča. Priča o malom goluždravom ptiću, čiji su roditelji bili sretan lastavičiji par, a kojemu su „ljudske ruke koje nas nisu voljele“ uništile dom „uklanjale tragove našeg postojanja.“ Ptić, nazvan Oyoo, jer na nekom afričkom jeziku ta riječ ima značenje „rođen na cesti,“ ponovo je rođen jer postoje i drugi ljudi „postoje i oni dobri. Manje ih je, oh, puno manje, ali ja sam (ptić iz ove priče) imao sreću. Dobio sam Nju!“
Kako priča teče… možete uzeti knjigu u ruke i pročitati, za sebe, za djecu…za sve ljude. Priča je to o ljubavi i zlu, onoj vječnoj ljudskoj temi koja pokreće svijet.
S nadom da će LJUBAV pobijediti!? U ovoj priči… ma pročitajte je, zastanite, malo razmislite i mnogo, mnogo toga ćete saznati. I otkriti!
Zato dođite u SRIJEDU, 12. svibnja 2021. godine u 18.00 sati u AMFITEATAR!
Po prvi put u Lijepoj našoj čuti ćete ovu priču od sestara Meandžija.