Olive, iznova

Dobitnica Pulitzerove nagrade za književnost, Elizabeth Strout, donosi trijumfalan povratak svijetu Olive Kitteridge, književnom liku koji je osvojio milijune čitatelja… Beskompromisna pronicljivost izražena jezikom koji blista od jasnoće. Svaki redak će vas protresti do srži.

U romanu Olive, iznova pratimo Olive Kitteridge, tu netaktično iskrenu i proturječnu junakinju koja ipak lako prirasta srcu, dok stari i suočava se s promjenama – gdjekad ugodnim, gdjekad ne – u vlastitu životu i životima ljudi koji je okružuju. Olive se prilagođava novom životu s drugim suprugom, nastoji ostvariti odnos s otuđenim sinom i njegovom obitelji, doživljava gubitke i samoću, svjedoči uspjesima i jadima svojih prijatelja i susjeda u obalnom gradiću Crosby u državi Maine te naposljetku i sama usvaja nove životne lekcije…

Olive, iznova Elizabeth Strout, dobitnice Pulitzerove nagrade za književnost, nastavak je priče o nemogućoj, nezaboravnoj Olive Kitteridge. Ovaj iznimno hvaljen roman odmah nakon objavljivanja postao je bestseler, a uvršten je i u brojne preglede najboljih knjiga vodećih svjetskih medija.

Olive je sjajno stvoren lik i zato što je, kad su nedostatci i mane u pitanju, jednako okrutno iskrena prema sebi kao i prema drugima. Po stranicama ovog dirljivog romana prostrla se velika, strašna zbrka koja se naziva život. Elizabeth Strout možda nema odgovore na pitanja koja on postavlja, ali ga se i ne boji.
O romanu Olive, iznova, sutra, srijeda 1. ožujka u 18,00 sati razgovarati će se na druženju čitateljskog kluba Bukerice.