Mjesec hrvatske knjige – “Baš baština”

bas_bastina_babic_snjezana

Glavna tema ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige (15.10. – 15.11.) jest kulturna baština, točnije Baš baština, a moto je “(U)čitaj nasljeđe”. Kako je u predgovoru programske knjižnice upisao Krešimir Nemec, “Igra riječima čitaj i učitaj sugerira dvosmjeran proces sadržan u našem odnosu prema baštini – mi gradimo baštinu, ali i baština gradi nas… Upravo je baština naš autentičan trag u vremenu, ona definira naš kulturni identitet.”

U duhu ovogodišnje teme i u našoj knjižnici cijeli mjesec odvijat će se programi.

S prvim danom Mjeseca hrvatske knjige, ponedjeljak 15. listopada, gošća dugoreške dječije publike je poznata književnica Snježana Babić Višnjić, autorica većeg broja dječijih romana, igrokaza, zbirki, priča i slikovnica (“Upomoć, mama se smanjila”, “Krugovi na vodi”, “Šešir od snova”, “Mali krapinski pračovjek Babu”).

Dugoreški osnovnici još će se moći družiti s dječijim spisateljicama Sanjom Andabak i Melitom Rundek, a u Dugoj Resi gostovat će poznata jezikoslovka Nives Opačić.

Uz gostovanja tu su i radionice glagoljice za djecu i odrasle Andreje Radojčić, izložbe, posjete knjižnici, akcije besplatnog upisa, kviz, natjecanja u čitanju naglas,…