Mjesec hrvatske knjige 2017. u znaku enciklopedike

enciklopedisti2

Ovogodišnja manifestacija Mjesec hrvatske knjige koja će se održati od 15. listopada do  15. studenoga posvećena enciklopedistici a provodi se pod geslom: Sve na jednom mjestu.

Enciklopedija se najčešće doživljava kao mjesto na kojem se može naći sveobuhvatno znanje, tako da i moto ovogodišnjega Mjeseca hrvatske knjige, posvećena enciklopedistici, “Sve na jednom mjestu”,  primjeren značenju.

A tko su naši, hrvatski enciklopedisti od XVI. do XXI. stoljeća od Pavla Skalića (1534. –  1575. g) koji prvi upotrebljava riječ enciklopedija do mladog Bruna Kragića rođenog u Splitu 1973. g. (od 1.1.2009. ravnatelj Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža), njih dvanaest koji su svojim radom obilježili, doprinjeli i doprinose hrvatskoj kulturi, znanosti, književnosti  može se saznati u ponedjeljak 16. listopada u 10.00 sati. Na Dječjem odjelu učenici 8. b razreda o.š. “I. G. Kovačić” multimedijalnim projektom predstaviti će svih dvanaest hrvatskih enciklopedista. Mentorica i voditeljica projekta je profesorica Gordana Hrgovan.

U našoj Knjižnici događanje u ponedjeljak samo je jedan u nizu događanja u ovom Mjesecu hrvatske knjige. Slijede okrugli stolovi, radionice, predstavljanje knjiga, predstave, posjeti…

Ovo je i poziv za ovo i buduća događanja jer Knjižnica je uvijek otvorena za sve.