Ljubičasto za male heroje

bebe

U organizaciji Zajednice žena “Katarina Zrinski” u subotu 16. studenoga na Dječjem odjelu Knjižnice s početkom u 11.00 sati obilježiti će se  “Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju” nazivan još iDan Palčića.” Tom prlikom čitat će se slikovnica “Palčići ne žive samo u bajkama “ autorice  Mirjane Melec koja će kao poklon autorice obogatiti knjižni fond naše Knjižnice.

Inače ovaj Dan obilježava se 17. studenoga  i na taj dan gotovo cijela Hrvatska obojena je u ljubičasto, boju malih heroja u čijim malenim srcima kuca najveće i najhrabrije srce. Mnogi gradovi na taj Dan i uoči  okupiti će svoje Palčiće, njihove roditelje, podružiti se, pustiti balone kao simbol svih njihovih borbi, borbi njihovih roditelja, medicinskog osoblja i svih koji su pomogli rastu života u tim malim tjelešcima kako bi narastao do svoje punine i važnosti kako samo ŽIVOT djeteta može biti.

Obilježavanju ovog Dana u Dugoj Resi pridružiti će se Srednja škola i O. Š. “Vladimir Nazor” osvjetlivši svoje prostore ljubičastom bojom.