Izložba dviju knjižničarki

Dvije knjižničarke, Melita Matulić Jeleč, djelatnica Knjižnice zagrebačkog Filozofskog fakulteta , zbirke povijesti umjetnosti te Karmen Stošić djelatnica Knjižnice Tin Ujević, predstavile su svoje  radove dugoreškoj publici u izložbenom prostoru Demokratskog rasadnika u ponedjeljak 13. listopada.

Melita Matulić Jeleč predstavila se svojim studijama, skenografijskim foto-inverzijama, sada, kao i ove godine u Splitu, usporedno u tamnijem i svijetlijem tonu,  studijama iz serije pod naslovom  Modrine s margine ili Vidanje uvidom, a Karmen Stošić radovima s područja fotografije Lutkini snovi okarakteriziranim kao radovi s područja fotografskog eksperimentalizma, nadrealističke fotografije koje se na vrlo osoban način bave metafizikom pojavnog.

“Lutka je ovdje također i predmet kojim se bavi sama fotografija shvaćena i izražena kao svojevrsno digitalno slikarstvo. Tako vidimo da i same slike svojim prijelazima i sjenama, konturama ali i kompozicijom, nadopunjuju postojeću stvarnost ponekad kroz odsjaj u staklu, a ponekad kroz osjećanje onog nepokretnog ritma svojstvena umjetnim stvarima koje nas ne može ostaviti ravnodušnim.” rekao je o ovim djelima Marijan Grakalić.
Izložba je otvorena do 23. listopada.

 

Modrine s margine ili Vidanje Lutkini snovi