Glazba kao lijek

piano medicina

U četvrtak 14. studenoga s početkom u 18.00 sati u DEMOKRATSKOM RASADNIKU održati će se promocija knjige “Glazba kao lijek” autora  Josipa  Joa Meixnera.

Pijanist Josip Joe Meixner svoj je život posvetio glazbi. Našavši se u zdravstvenim problemima autor i pijanist Meixner skladao je i snimio opuštajući glazbu kako bi pomogao sebi, a i svima onima koji koriste tu glazbu kao terapiju.

CD s medicinskom glazbom koji je autor snimio klavirska je glazba za duboko opuštanje. Kako se u knjizi navodi, “ovo je prvi poznati primjer profesionalnog pijanista (koji je nastupao na mnogim velikim svjetskim pozornicama op.a) koji je svoje stručno glazbeno znanje spojio sa spoznajama medicinskih istraživanja”.

To je glazba koja utječe na frekvenciju srca, ritam disanja i krvni tlak. Glazba koja pozitivno utječe na naše psihičko stanje, izaziva opuštenost, dobar osjećaj, a sve to je povezano s našim zdravljem.

Zato dođite u četvrtak u 18.00 sati u Demokratski rasadnik! Čuti će se vrhunska glazba  vrhunskog glazbenika, a  nove spoznaje o glazbenim zvukovima koje ćemo čuti od samog autora mogu naš život učinit smirenijim, ljepšim i u konačnici zdravijim.