Dugoreški bluez – i Mrežnica gori

„Ovom knjigom htio sam dočarati vrijeme nastanka grupe Magnusi, pregled kroz njenu dugu i uspješnu karijeru, kao i moju ulogu u tome. Sve sam to dopunio pričama o mojoj voljenoj, rodnoj Dugoj Resi i svojim stihovima, od kojih sam većinu i uglazbio“ u uvodu knjige priča i stihova „Dugoreški blues“ napisao je Damir Kovče Koža.
Kroz priče Damir nas vodi kroz svoje djetinjstvo, Kasar, odrastanje, stvaranje i okupljanje grupe Magnusi, pričama što glazba, Duga Resa, obitelj, prijatelji… za njega znači.
I danas svoj osvrtaj na proteklo vrijeme „ kad vrijeme tamnih boja kuca na vrata“ sažeo je u pjesmi „Nije mi žao“ – kad svijet se ruši/tone u loše boje bez rima/ nije mi žao kažem pred svima/ sve je dobro, sviram u Magnusima/.
I dobro je, tko to danas u tim nekim godinama može reći kada doista tamne boje preplavljuju ovaj naš svijet osim ljudi koji su kada se osvrnu na protekle godine nešto učinili za sebe i druge.
Stoga vas pozivamo na promociju u četvrtak 19. listopada u 19,00 sati u GRADSKU VIJEĆNICU kako bi podijelili sjećanje na postojanje i trajanje grupe „Magnusi“ opisano u knjizi „Dugoreški blues“.
Biti će to večer druženja uz riječ, glazbu, s Damirom i Dadom (Damir Valent) autorom predgovora.