Nestašni zeko

U sutrašnjoj radionici koja već uobičajeno počinje u 17:00 sati kroz priču Nestašni zeko djeca će čuti, razgovarati i naučiti kako je dobro imati vrijeme za učenje i vrijeme za igru. Ponekad i često i kroz igru djeca uče.

Neobično prijateljstvo

Priču "Slon i pas" sutra 15. studenoga u 17.00 sati učiteljica Petra  ispričati će  malim polaznicima na Dječjem odjelu. Još jedna radionica i još jedna spoznaja o prijateljstvu kao nečemu dragocjenom,  neobičnom i neočekivanom kao što je u priči o prijateljstvu slona i psa.

Novi roman B. Radakovića – utopija ili stvarnost !?

U srijedu 15. studenoga u 13.00 sati u Demokratskom rasadniku biti će promocija romana poznatog književnika i prevoditelja  Borivoja Radakovića "Što će biti s nama." Novi roman Borivoja Radakovića daje distopijski prikaza suvremenog Zagreba i Hrvatske u kojem glavna junakinja prebogata Lili želi upoznati običan život, a to je život u kojem se ljudi  bore za goli opstanak... Roman će u srijedu predstaviti Zoran Simić.

Pronaći dobro

Još jedna prilika na današnjoj radionici za nešto naučiti družiti se i igrati. Naravno čitati i pričati. Radionica uobičejeno  počinje u 17. sati. Učiteljica Petra povesti će i provesti djecu u priču "Čovjek od blata" u kojoj je riječ o tome o tome kako ne treba hvaliti se i razmetati  da bi te drugi prihvatili. Dobri ljudi voljeti će te onakvog kakav jesi.

Moja (prva) članska iskaznica

Možda će jednom  ili više njih ili.... ovaj dan  31. listopada godine 2017. u dugoreškoj knjižnici kada je četrdesetdvoje prvašića iz osnovne škole "V. Nazor" sa svojim učiteljicama Ivanom i Blaženkom besplatno dobilo  za mnoge prvu člansku iskaznicu, možda će taj dan biti i ostati u sjećanju kao nešto značajno. To bi bilo dobro. Jer Knjižnice su bile i ostale,  i još će dugo biti prostor mira, znanja i ugode. Nešto što bi na životnom putu tih prvoškolaca trebalo biti dobro i posjećivano mjesto.