Djeca oduševljena radionicom

Dječji odjel  bio je gotovo premalen za djecu koja su došla na radionicu koji su u našoj Knjižnici organizirali studenti bibliotekarstva FF iz Zagreba i knjižničarka Dječje knjižnice iz Zagreba Marin Držić u sklopu projekta Bibliocikliranje. Radionica je započeta igrom i upoznavanjem, a zatim je predstavljen autor i djelo (Pongrašić, Z. Zašto (ne) volim bajke). Uživaljavanje djece u pojedine likove iz bajki i njihovo dočaravanje kroz igru bilo je prepuno smjeha i zaigranosti. Po završetku čitanja provedeni su razgovori s djecom o pročitanoj priči, ali i o čitateljskim klubovima i samom projektu Bibliocikliranje.

Provedena anketa među djecom pokazala je da su djeca zadovoljna radionicom , najčešće čitaju lektiru, a što se tiče čitateljskih klubova , što je u osnovi bio i cilj projekta, većina djece izrazila su želju da bi se priključila čitateljskom klubu ukoliko bi se formirao u Knjižnici.

Više o projektu na facebook stranici.

bibliocikliranje bibliocikliranje2 bibliocikliranje3 bibliocikliranje4 bibliocikliranje5 bibliocikliranje6 bibliocikliranje7 bibliocikliranje8 bibliocikliranje9 bibliocikliranje10 bibliocikliranje11 bibliocikliranje12 bibliocikliranje13 bibliocikliranje14 bibliocikliranje15