Misija i vizija

Misija (poslanje) knjižnice

Gradska knjižnica i čitaonica Duga Resa nastoji biti ugodno mjesto za dolazak, boravak i susret svih njenih posjetitelja i korisnika bez obzira na spol, dob, društveni status, naciju, vjeru, rasu…
Kao javna ustanova u kulturi, Knjižnica obavlja knjižničnu, informacijsku i kulturnu djelatnost kroz dostupnost i korištenje svih vrsta građe i pružanja informacija.
Provođenjem programa za sve dobne skupine Knjižnica ima za cilj ovo mjesto učiniti mjestom susreta, zajedničkog druženja, ugodnih i vrijednih životnih trenutaka
Ova ustanova je i mjesto koje pruža mogućnost za cjeloživotno učenje i životni rast svakog pojedinca, a samim tim i njegovo kvalitetno uključivanje u društvena zbivanja.

Vizija

Knjižnica – mjesto susreta, učenja, spoznaja u uređenom, svim posjetiteljima pristupačnom prostoru. Knjižnica percipirana kao temeljna javna ustanova lokalne zajednice, njeno kulturno, obrazovno, informacijsko i društveno središte neophodno i potrebno za razvoj svakog pojedinca, a naročito najmlađih i njihovo uključivanje u svijet knjiga i čitanja.